"Є скарби – допоки їх шукають",- говорить народна мудрість. А для вчителя всі його надбання - то скарби, і все його життя - постійний пошук.

неділю, 26 листопада 2017 р.

Граймо разом

   
          Хліб — неодмінний учасник усіх наших звичаїв та обрядів. Хлібом зустрічають гостей, хлібом благословлять молодих, вперше до хати в Україні заходили лише з хлібом.Щойно спеченим хлібом завжди частували родичів та сусідів, перший ритуальний вихід у поле теж робили з хлібом. Саме тому й діжа, в якій замішували хліб, була у великій пошані. Її порівнювали із образом сонця: за лісом-пралісом золота діжа сходить.
          Непошана до хліба вважалася моральним зубожінням, поведінкою, не гідною людини, і суворо засуджувалася. Та інакше й не могло бути. Адже, за усвідомленням, порушення звичаєвості призведе в перспективі до порушення моральності, до руйнації роду, до його виродження. Щоб дізнатися більше про найцінніше багатство - Хліб, запрошую учнів 7 - 9 класів та всіх бажаючих взяти участь у квесті "Його величність - Хліб" за посиланням, який розпочинається 27 листопада. Перший крок -  реєстрація.

Немає коментарів:

Дописати коментар