"Є скарби – допоки їх шукають",- говорить народна мудрість. А для вчителя всі його надбання - то скарби, і все його життя - постійний пошук.

четвер, 2 травня 2019 р.

Квіти пам'яті


Буяє білорожевим цвітом весна. І по особливому червоніють серед зеленого пшеничного поля червоні голівки маків, нагадуючи нам про тих, хто назавжди залишився на полях у запеклому бою. У ці травневі дні український народ вшановує мужність і жертовність тих, хто пройшов палаючими фронтовими дорогами Другої світової війни, на чию долю випали тяжкі роки окупації та пекло нацистських концтаборів, хто в післявоєнні роки відроджував тисячі перетворених на руїни українських міст і сіл. Учні восьмого класу у переддень свята Перемоги  власноруч виготовили червоні маки для проведення марафону пам'яті, а в день свята привітали односельців листівками з зображенням цих кітів. 
Червоний мак - символ памяті жертв Першої світової війни, а згодом - жертв усіх військових та цивільних збройних конфліктів, починаючи із 1914 року. Червоний мак вперше в Україні використано на заходах, приурочених до річниці завершення Другої світової війни у 2014 році. Символ маку присутній і в українській фолькорній традиції - за легендами, маки зацвітали там, де пролилася козацька кров. Будемо завжди пам'ятати героїчні сторінки українського народу.



Немає коментарів:

Дописати коментар